Idag har många löning (alternativt imorgon). När lönen kommer är det många som snabbt ger sig ut och shoppar sådant de trånat efter sedan förra lönen. Många ger sig ut och shoppar bara för att. Andra tröstshoppar. Det finns hundra anledningar men finns det någon som är bra nog? Hur får man sin lön att hålla hela månaden och hur gör man för att slippa vara pank under månadens sista veckor?

Här kommer mina bästa tips.

1. Gör en budget. Utgå från din inkomst. Tänk Lyxfällan. Strukturera upp vad du har för utgifter varje månad (som är fasta). Vad blir då över? Kan du spara en del av de pengarna?

2. Vad behöver du kontra vad vill du? Den där klänningen, eller jeansen, eller skorna. Behöver du dom för att dina vanliga jeans är trasiga eller handlar det om att du vill ha ett par till? Om svaret är det sistnämnda, kan du skippa den utgiften?

3. Spara pengar. De flesta kan spara pengar varje månad. Om det är möjligt att lägga undan en 50-lapp så är inte det förgäves! Lägg undan en 50-lapp då. Har du en annan ekonomisk situation kanske du kan lägga undan hela 1000 kronor? Sätt in på ett separat konto och rör dem inte.

Även en krona är början på en miljon!
Även en krona är början på en miljon!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s